fbpx

Мъфини с шипково брашно

Мъфини с шипково брашно “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

  • 3 с.л. чиа + 100 мл. вода
  • 2 с.л. натрошен лен + 4 с.л. вода
  • 3 с.л. шипково брашно Dr. Keskin
  • 2 с.л. кафява тръстикова захар Dr. Keskin
  • 300 мл вода
  • 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 шепа сушени червени боровинки Dr. Keskin
  • Шоколадови капки за украса.
Мъфини с шипково брашно и червени боровинки “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Смесваме чиата заедно с натрошения лен и водата и оставяме да набъбнат за 10 мин.

Добавяме останалите съставки и разбъркваме добре.

Разпределяме сместа във форми за мъфини.

Поръсваме с шоколадови капки /по желание/.

Печем на 170 градуса за 30 минути.

Мъфини с шипково брашно, чия и ленено семе “Д-р Кескин”

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft