fbpx

Мусака със соева кайма

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  • 5-6 средно големи картофа
  • 1-2 моркова
  • 1 глава лук
  • ч.ч. (200 мл) Соева кайма dr.Keskin
  • около 1 ч.ч. доматен сок

Заливка:

  • 1 с.л. лимецово брашно dr.Keskin
  • 3 с.л. нахутено брашно dr.Keskin
  • 2 с.л. натрошен лен dr.Keskin
  • 1 ч.ч. бадемово мляко
  • 2 с.л. хранителна мая
  • Сол на вкус

Приготвяне

  1. Накисваме соевата кайма във вода 1:1
  2. Нарязваме зеленчуците на ситно и задушаваме .
  3. Добавяме соевата кайма, малко доматен сок и оставяме за още 3-4 мин. на котлона. След като картофите омекнат, прехвърляме в тавичка и запичаме за 15-на мин.
  4. Разпределяме равномерно заливката и запичаме до готовност.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук 

https://www.tanyascrafts.com