Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки
- 1 ч.ч. кафява елда dr.Keskin
- 1/2 ч.ч. червена леща
- 100 гр. гъби (задушени)
- 2-3 с.л. царевичен грис/брашно
- 2 с.л. натрошен лен dr.Keskin
- Подправки: сол, чубрица, кимион, черен пипер, хранителна мая (по желание)
Приготвяне
-
Накисваме лещата в топла вода за час.
-
Запарваме елдата.
-
Нарязваме гъбите на ситно и ги задушаваме.
-
Блендираме всички съставки, след което добавяме подправките
-
Оставаме в хладилника за 15 мин.
-
Оформаме мини шницели с помощта на лъжица.
-
Печем на загрята фурна, 180 градуса с вентилатор за 20-на мин.
Сервираме с чеснов сос, крема (сос) от кашу, хумус или друго по желание.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук