fbpx

Макарони на фурна с Елда люспи

Макарони на фурна с люспи от елда “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

1/2 ч.ч. люспи от елда „Dr. Keskin”

Една „дозичка“ (60 гр.) БИО Мюсли 40% плодове „Dr. Keskin”

2 с.л. натрошен лен „Dr. Keskin”

5 с.л. кокосова захар

150 г. брашно от лимец

1 пакетче бакпулвер

щипка сол

2 с.л. кокосова сметана

1 с.л. кокосово масло „Dr. Keskin”

около 3-4 ч.ч. вода

За гарниране:

2 бр. нарязани на кубчета нектарини

1 с.л. кокосово брашно „Dr. Keskin”  (за овалване на прасковите)

Стевия на пудра за поръсване.

Сместа като гъстота е между кексова и за палачинки.

Макарони на фурна с БИО мюсли “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Смесваме съставките и оставяме да престоят около 10 мин, за да набъбнат ленът и люспите от елда.

Изсипваме сместа в тавичка, постлана с хартия за печене.

Прасковите нарязваме на кубчета, след което овалваме в кокосовото брашно.

Нареждаме плодовете върху сместа и леко натискаме, за да потънат.

Печем в загрята до 170 градуса фурна с вентилатор за около 30 мин. или лек загар отгоре.

Оставяме да изстине добре, т.к. консистенцията не е суха като при обикновен кекс и изглежда като недоизпечено.

След като изстине, поръсваме със стевията на пудра и нарязваме на парчета.

Макарони на фурна с кокосова сметана “Д-р Кескин”

Препоръки:

Ако сместа е прекалено гъста, можете да добавите още вода или ядково/соево мляко по желание.

Можете да замените прасковите с друг сезонен плод или любим такъв.

Макарони на фурна с БИО кокосово брашно “Д-р Кескин”

Приятен апетит!

Макарони на фурна с БИО кокосово масло “Д-р Кескин”

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.