fbpx

Лимецови мъфини с пекан

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  •  1 и 1/2 ч.ч. лимец
  • 3 с.л. ябълково брашно dr.Keskin
  • 2 с.л. ленено брашно dr.Keskin
  • 2-3 с.л. бадемово брашно (по желание)
  • 2 с.л. хус dr.Keskin
  • 3 с.л. овесени трици dr.Keskin
  • 4 – 5 с.л. еритритол dr.Keskin
  • Бакпулвер
  • 3 препълнени с.л. сладко (ягода/шипка/слива или др.dr.Keskin)
  • Около 1 и 1/2 ч.ч. кокосово мляко или друго ядково мляко

Оставете сместа да престои 10 мин. и преценете дали е необходимо да добавяте още течност.

В случай, че е необходимо добавете още течност до получаване на кексово тесто, което да не е сбито или прекалено рядко.

Приготвяне

  1. Смесваме сухите съставки и разбъркваме добре.

  2. Към тях добавяме мокрите съставки и отново разбъркваме.

  3. Добавяме сладкото и натрошен орех (или пекан)

  4. Разпределяме във форми за мъфини. Излизат около 12 – 13 броя.

Печем на 180 градуса.

Можете да поръсите с допълнително натрошен орех и шоколадови капки или натрошен шоколад по желание.

 

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук

https://www.tanyascrafts.com