Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
- 1 ч.ч. червена леща
- стрък праз
- 1 глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- 1 средно голям морков
- подправки (чубрица, къри, кимион, сол, други по желание)
- 2 с.л. брашно от коприва Dr. Keskin
- брашно от нахут и/или лимец
Приготвяне:
1. Задушаваме зеленчуците.
2. Добавяме измитата червена леща и варим до готовност.
Внимаваме да няма много течност, за да сгъстим по-лесно.
3. Добавяме брашното от коприва, нахут и лимец в желаните количества и до постигане на гъстота за оформяне на кюфтетата.
4. Оставяме сместа да престои за 10-15 мин, може и в хладилник..
Разпределяме сместа с лъжица и леко оформяме в желаната форма и дебелина.
Печем на 180 градуса в тава, постлана с хартия за печене за около 15-20 мин. Внимаваме кюфтенцата да не прегорят.
Невероятно вкусни са в комбинация с Мус от тофу с чушки – Мус от тофу с чушки “Gourme tofu”, 200гр – Keskin.bg – BIO, Vegan & Healthy Food
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://bit.ly/3gPQY4n