fbpx

“Кюфтенца от червена леща с брашно от коприва”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

  • 1 ч.ч. червена леща
  • стрък праз
  • 1 глава лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 средно голям морков
  • подправки (чубрица, къри, кимион, сол, други по желание)
  • 2 с.л. брашно от коприва Dr. Keskin
  • брашно от нахут и/или лимец

Приготвяне:

1. Задушаваме зеленчуците.

2. Добавяме измитата червена леща и варим до готовност.

Внимаваме да няма много течност, за да сгъстим по-лесно.

3. Добавяме брашното от коприва, нахут и лимец в желаните количества и до постигане на гъстота за оформяне на кюфтетата.

4. Оставяме сместа да престои за 10-15 мин, може и в хладилник..

Разпределяме сместа с лъжица и леко оформяме в желаната форма и дебелина.


Печем на 180 градуса в тава, постлана с хартия за печене за около 15-20 мин. Внимаваме кюфтенцата да не прегорят.

Невероятно вкусни са в комбинация с Мус от тофу с чушки – Мус от тофу с чушки “Gourme tofu”, 200гр – Keskin.bg – BIO, Vegan & Healthy Food


Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://bit.ly/3gPQY4n

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.