fbpx

Крекери с брашно от коприва

Крекери с брашно от коприва и чия семена “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Подходящо за пости кулинарно изкушение – в очаквано добра комбинация с веган пастети Oh My Veggies, мусове Gourme Tofu и гъбени деликатеси Wild Woods.

Вариант I (с микс семена)

Съставки:

3 с.л. чиа Dr. Keskin в 6 с.л вода

3 с.л. натрошен лен Dr. Keskin

3с.л. микс семена Dr. Keskin

1-2 с.л. брашно от коприва Dr. Keskin

50 мл. вода

хималайска сол Dr. Keskin (на вкус)

подправки – сминдух

Крекери с брашно от коприва и тиквено семе “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Накисваме чиата в 6 с.л. вода и оставяме сместа за 10-15 мин. да се желира. Към нея добавяме останалите съставки и разбъркваме. Разстиламе в тавичка с хартия за печене пласт с дебелина около 1 см. Печем на 180 градуса за около 20 мин, като наблюдаваме да не прегори. Предварително леко отбелязваме разрези в желаната форма за по-лесно разчупване след това

Крекери с брашно от коприва и микс четири вида семена “Д-р Кескин”

Вариант II (с просо)

Съставки:

2 с.л. натрошен лен Dr. Keskin в 6 с.л. вода

3 с.л. брашно от коприва Dr. Keskin

5-6 с.л. брашно от просо Dr. Keskin

50 мл. вода

хималайска сол Dr. Keskin

подправки по желание

Крекери с брашно от коприва, тиквено семе и мус от тофу “Gourme tofu”

Приготвяне:

Накисваме лена в 6 с.л. вода и оставяме за 10-15 мин. Към сместа добавяме останалите съставки и разбъркваме. Разстиламе в тавичка с хартия за печене пласт с дебелина около 1 см.

Печем на 180 градуса за около 20 мин, като наблюдаваме да не прегори.

Крекери с брашно от коприва “Д-р Кескин”

Да ви е сладко!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.