Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Подходящо за пости кулинарно изкушение – в очаквано добра комбинация с веган пастети Oh My Veggies, мусове Gourme Tofu и гъбени деликатеси Wild Woods.
Вариант I (с микс семена)
Съставки:
3 с.л. чиа Dr. Keskin в 6 с.л вода
3 с.л. натрошен лен Dr. Keskin
3с.л. микс семена Dr. Keskin
1-2 с.л. брашно от коприва Dr. Keskin
50 мл. вода
хималайска сол Dr. Keskin (на вкус)
подправки – сминдух
Приготвяне:
Накисваме чиата в 6 с.л. вода и оставяме сместа за 10-15 мин. да се желира. Към нея добавяме останалите съставки и разбъркваме. Разстиламе в тавичка с хартия за печене пласт с дебелина около 1 см. Печем на 180 градуса за около 20 мин, като наблюдаваме да не прегори. Предварително леко отбелязваме разрези в желаната форма за по-лесно разчупване след това
Вариант II (с просо)
Съставки:
2 с.л. натрошен лен Dr. Keskin в 6 с.л. вода
3 с.л. брашно от коприва Dr. Keskin
5-6 с.л. брашно от просо Dr. Keskin
50 мл. вода
хималайска сол Dr. Keskin
подправки по желание
Приготвяне:
Накисваме лена в 6 с.л. вода и оставяме за 10-15 мин. Към сместа добавяме останалите съставки и разбъркваме. Разстиламе в тавичка с хартия за печене пласт с дебелина около 1 см.
Печем на 180 градуса за около 20 мин, като наблюдаваме да не прегори.
Да ви е сладко!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft