fbpx

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е продукт, получаван от месестата част на добре узрелите кокосови орехи. Не ги бъркайте с кокосовата вода във вътрешността на ореха, а за сладката и млечнобяла смес, която се извлича от месото на плода.

Кокосовото мляко е отличен заместител на животинското мляко, което го прави подходящ продукт както за веганите, така и за хората, които страдат от лактозна непоносимост.

Кокосовото мляко е изключително полезен и екзотичен източник на здраве. В него се съдържат витамини от В-групата, витамини С и Е. В напитката има големи количества фосфор, калий, магнезий и желязо. Наистина в него има сериозно количество мазнини, но това не трябва да притеснява привържениците на здравословното хранене, защото това са полезни мазнини.

Кокосовото мляко може да се консумира директно или да се използва за готвене на различни ястия. Чудесна добавка е към здравословни смутита, както и във вегетариански рецепти. Кокосовото мляко може да се пие ежедневно.

Ежедневният прием на кокосово мляко се препоръчва за хората с висок холестерол, диабетиците и онези, които искат да свалят кръвното си налягане. То пречиства пикочната система и подпомага функцията на храносмилателната система.

Смята се, че кокосовото мляко намалява риска от анемия, предпазва от крампи в мускулите и поддържа доброто състояние на костната система. Помага при язва и гастрит, използва се и след проведен курс на лъчетерапия или химиотерапия.

Не на последно място, трябва да се отбележи, че кокосовото мляко подпомага процеса на отслабването. Според редица експерти полезните мазнини в него всъщност са полезни и с тях може да се отслабне, защото засищат организма за по-дълго време и същевременно засилват метаболизма.

Хората, които редовно тренират, могат да заместят прясното мляко именно с кокосово. То подпомага изграждането на мускулна маса и същевременно насърчава процесите, които способстват изгарянето на мазнините.

 

Трябва да знаете, че прясното кокосово мляко се разваля бързо, затова по възможност го използвайте веднага. Консервираното кокосово масло, от своя страна, се съхранява на стайна температура за по-дълго време, но веднъж след като консервата е отворена, прехвърлете млякото в плътно затваряща се кутия и съхранявайте в хладилника.

Можете да закупите от тук ->>>

БИО Кокосово мляко “Д-р Кескин”, 17 процента, 400 мл.

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.