fbpx

Кисело мляко от кашу

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  • 200 гр. кашу dr.Keskin
  • 250 мл. вода
  • пробиотик
  • 1-2 с.л. сок от лимон

Приготвяне

  1. Накисваме кашуто за поне 4 часа
  2. Измиваме и блендираме заедно с водата.
  3. Изсипваме в подходящ стъклен съд.
  4. Добавяме пробиотика и сока от лимон, разбъркваме.
  5. Затваряме съда, завиваме с кърпа и оставяме да престои между 12-16 часа на топло (температура около 35 градуса)

Можете да загреете фурната предварително на 35 градуса, изключвате и може да оставите млякото през нощта да се подкваси.

След като е готово на другия ден, прибираме в хладилник да се охлади.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук 

https://www.tanyascrafts.com