Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
- 400 гр. сварена киноа (около 150 гр. сурова киноа)
- 100 гр. фурми, предварително накиснати в гореща вода и пасирани
- 2 с.л. кокосова захар dr.Keskin за карамелен вкус
- 100 мл соево мляко + 1 с.л. ябълков оцет (вместо кисело мляко). Оставяме да престои 10-на минути
- 2 с.л кокосово масло
- 4 ленени яйца (4 с.л. натрошен лен + 8 с.л. вода). Оставяме да престои 10-на минути
- 1 пак. бакпулвер
- 2 с.л. какао
- 1-2 с.л. орехово брашно (по желание)
- 1 с.л. хуск
Предварителна подготовка:
-
Сваряваме около 150 гр киноа.
-
Накисваме фурмите за 10-на мин.в топла вода.
-
Оставяме 4-те ленени яйца да престоят 10 мин, за да абсорбират водата.
Приготвяне
-
Смесваме сварената киноа с останалите съставки.
-
Разбъркваме добре.
-
Сипваме сместа в правоъгълна тавичка, дебелина на браунито около 2-3 см.
Печем на 180 гр. за около 40 минути до суха клечка.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук