Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
1 и 1/2 ч.ч. оризово брашно
1/2 ч.ч. брашно от елда (или смляна зелена натурална елда Dr. Keskin)
1 яйце
1 ч.ч. соево /ядково мляко или вода
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. ябълков оцет
6 с.л. кленов сироп или сироп от фурми Dr. Keskin
1 с.л. захар мусковадо Dr. Keskin /кокосова захар
2 с.л. кокосово масло Dr. Keskin
1 с.л. кокосово мляко от кен (по желание)
1/2 шишенце течна ванилия
Пресни или замразени боровинки
Приготвяне:
Смесваме сухите съставки, след което добавяме и мокрите. Разбъркваме добре с дървена или най-обикновена лъжица. Изсипваме във форма за печене, постлана с хартия за печене.
Печем на 180 градуса за 35-40 мин. до суха клечка.
Препоръки:
Яйцето може да се замени с веган смес от чия, ленено семе или банан.
Ако нямате ядково или соево мляко, спокойно заменете с вода.
За още по-наситен вкус, можете да добавите 2 с.л. ябълково брашно Dr. Keskin. Сервирайте с усмивка, консумирайте с удоволствие!
Подсладете се!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft