fbpx

Кейк с боровинки

Кейк с боровинки и брашно от елда “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

1 и 1/2 ч.ч. оризово брашно

1/2 ч.ч. брашно от елда (или смляна зелена натурална елда Dr. Keskin)

1 яйце

1 ч.ч. соево /ядково мляко или вода

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода

1 ч.л. ябълков оцет

6 с.л. кленов сироп или сироп от фурми Dr. Keskin

1 с.л. захар мусковадо Dr. Keskin /кокосова захар

2 с.л. кокосово масло Dr. Keskin

1 с.л. кокосово мляко от кен (по желание)

1/2 шишенце течна ванилия

Пресни или замразени боровинки

Кейк с боровинки и БИО кокосово масло “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Смесваме сухите съставки, след което добавяме и мокрите. Разбъркваме добре с дървена или най-обикновена лъжица. Изсипваме във форма за печене, постлана с хартия за печене.

Печем на 180 градуса за 35-40 мин. до суха клечка.

Кейк с боровинки и сироп от фурми “Д-р Кескин”

Препоръки:

Яйцето може да се замени с веган смес от чия, ленено семе или банан.

Ако нямате ядково или соево мляко, спокойно заменете с вода.

За още по-наситен вкус, можете да добавите 2 с.л. ябълково брашно Dr. Keskin. Сервирайте с усмивка, консумирайте с удоволствие!

Кейк с боровинки и оризово брашно “Д-р Кескин”

Подсладете се!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft