fbpx

Какаово масло

Какаовото масло е бледожълта, годна за консумация мазнина, извлечена от какаовите зърна. Използва се за производство на шоколад , както и някои козметични и фармацевтични продукти. Какаовото масло има какаов вкус и аромат. Точката му на топене е малко под температурата на човешкото тяло.

Какаовото масло е основна съставка в практически всички видове шоколади. Това приложение продължава да доминира консумацията на какаово масло.

Фармацевтичните компании широко използват физическите свойства на какаовото масло. Като нетоксично твърдо вещество при стайна температура, което се топи при телесна температура, се счита за идеална основа за лечебни супозитории.

Кадифената текстура, приятен аромат и омекотяващи свойства на какаовото масло го направиха популярна съставка в продукти за кожата, като сапуни и лосиони.

Какаовото масло прави кожата еластична, мека и сияйна. Важно е да се знае, че при приготвянето на кремове и маски с какаово масло трябва да се работи на водна баня и да се внимава за температурата – да не надвишава 40о,   тъй като рискуваме да се разрушават много от полезните съставки на естественото масло.

Какаовото масло също така е идеално за кожата при рани, изгаряния, обриви, инфекции, суха кожа, против бръчки, напукани устни и др.

Уханното какаово масло присъства като съставка в множество рецепти за готвене. С него могат да се приготвят здравословни сладкиши, домашен шоколад и напитки.

За предпочитане е да се влага в сурови десерти, тъй като високите температури унищожават някои от полезните му компоненти.

Можете да закупите от тук – >>> 

Какаово масло студено пресовано “Д-р Кескин”, 200мл

 

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.