fbpx

Еритритол

Еритритолът е бял кристал, познат със своя характерен сладък вкус. Предпочитан подсладител при балансиран хранителен режим.

Еритритолът има 60 – 70% сладостта на захарозата, но е не калоричен, не влияе на кръвната захар и не причинява кариес на зъбите. В естествено състояние се намира в някои плодове – круши, грозде, диня и ферментирали напитки. Добива се от продукти, съдържащи нишесте.

Препоръчително е да се избягва приемът на еритритол при синдром на раздразненото дебело черво или стомашни проблеми.

Подходящ за директна консумация, готвене и консервиране. Не променя качествата си при термична обработка. Не ферментира и не карамелизира.

Не причинява зависимости . Това е може би най-голямото предимство на еритола. За разлика от традиционната захар, консумацията на този заместител на захарта не води до пристрастяване.

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.