Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Елда с тиквички
Съставки:
2 ч.ч. бланширана елда Dr. Keskin
1-2 моркова /може и повече, според вашите предпочитания/
1 глава лук
тиквички
хималайска сол Dr. Keskin (на вкус) чубрица, малко черен пипер (подправки по желание и вкус)
Приготвяне:
Нарязваме тиквичките във форма по желание. Нареждаме в тава, поръсваме със сол и печем на 180-200 градуса до леко зачервяване. В нагорещен тиган поставяме предварително нарязаната глава лук и морковите. Намаляваме котлона на 7-ма степен /от 9/ и оставяме съставките под капак за 10 мин. докато леко омекнат. Разбъркваме от време на време.
Измиваме и отцеждаме накиснатата елда и изсипваме в тигана – при зеленчуците. Добавяме 1 и 1/2 ч.ч. вода и подправки по желание (сол, малко чубрица, др.). Разбъркаваме и отново похлупваме. Наблючаваме ястието и когато заври, намаляваме котлона на 2-ра степен /от 9/. Оставяме под капак за 10 мин. докато се абсорбира течността.
Поднасяме в комбинация със свежа салата с тофу (или сирене, ако консумирате млечни продукти).
Съставки:
домати
краставици
нарязан спанак
магданоз
зелен лук
тофу с босилек за разкош
За по-богат вкус, можете да добавите дресинг за тиквички – добре познатия ни:
-пресован чесън, копър, ябълков оцет, малко вода.
Препоръки:
Добре е да накиснете елдата във вода за поне 4 часа. Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft