fbpx

Елда с тиквички и свежа салата с тофу

Бланширана елда с тиквички “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Елда с тиквички

Съставки:

2 ч.ч. бланширана елда Dr. Keskin

1-2 моркова  /може и повече, според вашите предпочитания/

1 глава лук

тиквички

хималайска сол Dr. Keskin (на вкус) чубрица, малко черен пипер (подправки по желание и вкус)

Приготвяне:

Нарязваме тиквичките във форма по желание. Нареждаме в тава, поръсваме със сол и печем на 180-200 градуса до леко зачервяване. В нагорещен тиган поставяме предварително нарязаната глава лук и морковите. Намаляваме котлона на 7-ма степен /от 9/ и оставяме съставките под капак за 10 мин. докато леко омекнат. Разбъркваме от време на време.

Измиваме и отцеждаме накиснатата елда и изсипваме в тигана – при зеленчуците. Добавяме 1 и 1/2 ч.ч. вода и подправки по желание (сол, малко чубрица, др.). Разбъркаваме и отново похлупваме. Наблючаваме ястието и когато заври, намаляваме котлона на 2-ра степен /от 9/. Оставяме под капак за 10 мин. докато се абсорбира течността.

Натурална елда с тиквички “Д-р Кескин”

Поднасяме в комбинация със свежа салата с тофу (или сирене, ако консумирате млечни продукти).

Съставки:

домати

краставици

нарязан спанак

магданоз

зелен лук

тофу с босилек за разкош

За по-богат вкус, можете да добавите дресинг за тиквички – добре познатия ни:

-пресован чесън, копър, ябълков оцет, малко вода.

Салата с чери домати, краставици и тофу с болилек “Д-р Кескин”

Препоръки:

Добре е да накиснете елдата във вода за поне 4 часа. Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft