Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки
- 1 и 1/2 ч.ч. елда dr.Keskin (бланширана)
- 150 гр. гъби, може и повече
- 1-2 тиквички
- Подправки: хималайска сол dr.Keskin, чубрица, мащерка, други по ваш вкус
Приготвяне
- Приготвяме елдата в пропорция 1:2 (елда:вода). Прибавяме малко сол и след завиране изключваме котлона и оставяме под капак до пълно поемане на течността. Като елдата сме я накиснали предварително за минимум 2 часа, най-добре за цяла нощ.
- Нарязваме гъбите и ги задушаваме на ниска температура за 10 минути. Добавяме малко сол и останалите подправки (Аз не ползвам мазнина при готвене и задуших с малко вода)
- Измиваме добре тиквичките и ги нарязваме на ленти с помощта на белачка.
- Добавяме тиквичките върху гъбите и оставих под капак при изключен котлон, колкото да поемат аромата им.
- Сервираме като поставяме в чинията в следната последователност: телиателите от тиквичка – елда – гъби.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://www.tanyascrafts.com