fbpx

Елда с гъби и телиатели от тиквичка

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  • 1 и 1/2 ч.ч. елда dr.Keskin (бланширана)
  • 150 гр. гъби, може и повече
  • 1-2 тиквички
  • Подправки: хималайска сол dr.Keskin, чубрица, мащерка, други по ваш вкус

Приготвяне

  1. Приготвяме елдата в пропорция 1:2 (елда:вода). Прибавяме малко сол и след завиране изключваме котлона и оставяме под капак до пълно поемане на течността. Като елдата сме я накиснали предварително за минимум 2 часа, най-добре за цяла нощ.
  2. Нарязваме гъбите и ги задушаваме на ниска температура за 10 минути. Добавяме малко сол и останалите подправки (Аз не ползвам мазнина при готвене и задуших с малко вода)
  3. Измиваме добре тиквичките и ги нарязваме на ленти с помощта на белачка.
  4. Добавяме тиквичките върху гъбите и оставих под капак при изключен котлон, колкото да поемат аромата им.
  5. Сервираме като поставяме в чинията в следната последователност: телиателите от тиквичка – елда – гъби.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук 

https://bit.ly/3gPQY4n

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.