fbpx

Домашен крем с “пияни” червени боровинки

Кескин.бг

Необходими продукти:
2-3 бр. Авокадо (меко)
50гр Боровинка червена “Д-р Кескин”
50гр Кедрови ядки “Д-р Кескин”
100гр Орех “Д-р Кескин”, суров
1 кафена чаша Чиа семена “Д-р Кескин”
50гр Какаови зърна Casa Kakau, сурови
50мл – 100мл Коняк (ром или ликьор)
1-2 Портокала (лимон)
Пчелен мед
Канела, ванилия на прах

Предварителна подготовка на продуктите:
Изплакнете портокалите и потопете целите във вода за 3-4 часа. Настържете кората им на ситно, а от тях изцедете сока. В готовия портокалов сок накиснете чиа семената за 3-4 часа. Накиснете орехите (БИО Орех “Д-р Кескин”, суров) във вода за около 3-4 часа, след което отцедете и натрошете на парченца. В хаванче счукайте какаовите зърна (50гр. в зависимост от Вашите вкусови предпочитания) на ситни парченца (така ще запазите тяхната хрупкава структура), или смелете на прах. Изплакнете червената боровинка (Боровинка черна “Д-р Кескин”, сушена) и я накиснете (за около 15 – 30мин.) в коняк, ром или ликьор.

Разрежете авокадото на две половинки и отделете костилката. Обелете кората или с помощта на лъжица изгребете месестата част и я смачкайте на пюре. Към готовото пюре добавете чиа семената с портокаловия сок, парченцата орехи и какаови зърна, портокаловите корички, пчелния мед, канела (ванилия) на прах и разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. С помощта на шприц (може и еднократен) шприцовайте сместа в най-красивите си чаши (купички). Украсете с “пияна” червена боровинка, кедрови ядки или сусамено семе (Сусамено семе “Д-р Кескин”, белено). Поднесе десерта веднага (авокадото се окислява бързо).
Добър апетит!

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.