fbpx

Гъбена “сметанова” супичка

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  • около 500 гр. гъби (половината нарежете на ситни кубчета, останалите на едро)
  • 1 глава лук – ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън – ситно нарязани
  • 1/4 ч.ч. брашно от нахут dr.Keskin
  • около 500-600 мл. зеленчуков бульон
  • 2 бр. дафинов лист
  • сол и черен пипер на вкус

За сгъстяване:

  • 1/2 ч.ч. крем сос от Кашу dr.Keskin

Как да приготвите Крем сос от кашу

Приготвяне

  1. Накиснете кашуто предварително.
  2. Пригответе зеленчуков бульон от любими зеленчуци – аз използвах: целина стъбла, грах, морков, броколи.
  3. Ако използвате готов зеленчуков бульон, можете да подминете стъпка 2.
  4. В тенджера или друг подходящ съд задушете лука и чесъна до омекване на лука.
  5. Добавете гъбите и задушете още 5 мин., след което добавете брашното от нахут и разбъркайте добре.

Оставете на огъня за още 2-3 мин.

6. Добавете 1/2 от зеленчуковият бульон и оставете да кипне, след което добавете дафиновият лист, сол, черен пипер и останалата част от бульона.

Оставете за още 10 мин. под капак на слаб огън.

7. Направете крем сос от кашу като поставите в блендер ядките и вода.

8. Махнете от котлона и добавете крем сос от кашуто. Разбъркайте добре.

Отново върнете на котлона за кратко.

Супата е готова!

Сервираме с препечени филийки домашен хляб и зеленчуците, които ни останаха от бульона (в случай, че сте направили от пресни зеленчуци).

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук 

https://www.tanyascrafts.com

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.