Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки
- около 500 гр. гъби (половината нарежете на ситни кубчета, останалите на едро)
- 1 глава лук – ситно нарязан
- 2 скилидки чесън – ситно нарязани
- 1/4 ч.ч. брашно от нахут dr.Keskin
- около 500-600 мл. зеленчуков бульон
- 2 бр. дафинов лист
- сол и черен пипер на вкус
За сгъстяване:
- 1/2 ч.ч. крем сос от Кашу dr.Keskin
Как да приготвите Крем сос от кашу
Приготвяне
- Накиснете кашуто предварително.
- Пригответе зеленчуков бульон от любими зеленчуци – аз използвах: целина стъбла, грах, морков, броколи.
- Ако използвате готов зеленчуков бульон, можете да подминете стъпка 2.
- В тенджера или друг подходящ съд задушете лука и чесъна до омекване на лука.
- Добавете гъбите и задушете още 5 мин., след което добавете брашното от нахут и разбъркайте добре.
Оставете на огъня за още 2-3 мин.
6. Добавете 1/2 от зеленчуковият бульон и оставете да кипне, след което добавете дафиновият лист, сол, черен пипер и останалата част от бульона.
Оставете за още 10 мин. под капак на слаб огън.
7. Направете крем сос от кашу като поставите в блендер ядките и вода.
8. Махнете от котлона и добавете крем сос от кашуто. Разбъркайте добре.
Отново върнете на котлона за кратко.
Супата е готова!
Сервираме с препечени филийки домашен хляб и зеленчуците, които ни останаха от бульона (в случай, че сте направили от пресни зеленчуци).
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук