Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
Приготвяне
- 300 гр. пълнозърнесто /ръжено-пшенично брашно
- 400 мл. ядково мляко
- 3 с.л. ябълков оцет
- 5 с.л. натрошено ленено семе dr.Keskin
- 3 с.л. кленов сироп / палмова / кокосова захар dr.Keskin
- 1 бакпулвер (15 гр.)
- Щипки сол
- 1/2 ч.л. цейлонска канела
Приготвяне
- Смесваме млякото с оцета и оставяме да престои за 5 минути.
- Смесваме сухите съставки.
- Добавяме млякото към сухите съставки и разбъркваме добре, до хомогенна смес.
- Сместа трябва да е гъста, между палачинкова и кексова като консистенция.
- Загряваме уреда за гофрети, намазан с малко мазнина, аз ползвам кокосово масло dr.Keskin.
- Изсипваме малко от сместа с лъжица и затваряме.
- Изчакваме и внимателно отваряме, за да не разкъсаме гофретите.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://www.tanyascrafts.com