fbpx

Гофрети без брашно (веган)

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  • 500 мл ядково мляко
  • 3 с.л. ябълков оцет
  • 2 банана (намачкани)
  • 3 с.л. натрошено ленено семе dr.Keskin
  • 1 ч.ч. овесени трици dr.Keskin
  • 1/2 ч.ч. овесени ядки dr.Keskin
  • 4 с.л. кокосово брашно dr.Keskin

Приготвяне

  1. Смесваме млякото с оцета и оставяме да престои за 5 минути.
  2. През това време намачкваме добре (с вилица) бананите и смесваме със сухите съставки.
  3. Добавяме млякото към останалите съставки и разбъркваме добре до хомогенна смес.Сместа трябва да е по-гъста, от палачинкова.
  4. Загряваме много добре уреда за гофрети.
  5. Намазан с малко мазнина, аз ползвам кокосово масло dr.Keskin.
  6. Изсипваме малко от сместа с лъжица и затваряме.
  7. Изчакваме и внимателно отваряме, за да не разкъсаме гофретите.

Насладете им се с вкусен таханов шоколад „Олимп“ или конфитюр от ягоди dr.Keskin

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук 

https://www.tanyascrafts.com