Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
За тестото
- 170 гр. брашно (бяло или пълнозърнесто dr.Keskin)
- 1/4 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 70 мл вода
- 70 мл мазнина (кокосово масло dr.Keskin или зехтин)
Приготвяне на тестото
- Пресяваме сухите съставки.
- На котлона кипваме водата и мазнината
- След като кипне, изсипваме при брашното и месим меко тесто. В началото е на трохи после се споява. Всичко става бързо, за не повече от 10 мин.
- Оставяме в плик да престои за 30 мин.
Подреждане на галета
Разточваме кръг и върху него разстиламе:
1 с.л. царевично нишесте
2-3 с.л. захар (кокосова или еритритол на dr.Keskin)
Разрязваме смокините на половина, редим ги в кръг и завиваме ръбчетата да се получи като плисе.
Печем на 180 градуса до леко зачервяване на ръбчетата.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://www.tanyascrafts.com