Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки:
Вариант 1 – с брашно от елда:
- 30 гр. чиа Dr. Keskin + 100 мл. вода
- 2 ленени яйца (2с.л. натрошено ленено семе Dr. Keskin + 4 с.л. вода)
- 200 гр. брашно от елда Dr. Keskin
- 100 мл. вода
- 2 ч.л. бакпулвер
- щипка хималайска сол Dr. Keskin
Вариант 2 – с пълнозърнест лимец и слънчоглед:
- 30 гр. чиа Dr. Keskin + 100 мл. вода
- 2 ленени яйца (2с.л. натрошено ленено семе Dr. Keskin + 4 с.л. вода)
- 200 гр. брашно (пълнозърнест лимец)
- 100 мл. вода
- 2 ч.л. бакпулвер
- щипка хималайска сол Dr. Keskin
- белен слънчоглед Dr. Keskin
Вариант 3 – с брашно от просо и елда:
- 30 гр. чиа Dr. Keskin + 100 мл. вода
- 2 ленени яйца (2с.л. натрошено ленено семе Dr. Keskin + 4 с.л. вода)
- 100 гр. брашно от просо Dr. Keskin
- 100 гр. брашно от елда Dr. Keskin
- 100 мл. вода
- 2 ч.л. бакпулвер
- щипка хималайска сол Dr. Keskin
Приготвяне:
Смесваме чиа семената, натрошеното ленено семе и водата и оставяме за около 10 мин. да набъбнат.
Прибавяме брашното, бакпулвера, солта и останалата вода и разбъркваме добре.
Изсипваме във форма за кекс (продълговата), покрита с хартия за печене.
Разпределяме сместа равномерно и поставяме в загрята фурна.
Печем на 170 градуса за около 25-30 мин.
Поднасяме хлебчетата с веган гъбени деликатеси “Wild woods”, шарена сол, маслини или любима разядка.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft