fbpx

Веган трио хлебчета

Веган хлебчета с брашно от елда “Д-р Кескин”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

Вариант 1 – с брашно от елда:

  • 30 гр. чиа Dr. Keskin + 100 мл. вода
  • 2 ленени яйца (2с.л. натрошено ленено семе Dr. Keskin + 4 с.л. вода)
  • 200 гр. брашно от елда Dr. Keskin
  • 100 мл. вода
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • щипка хималайска сол Dr. Keskin

Вариант 2 – с пълнозърнест лимец и слънчоглед:

  • 30 гр. чиа Dr. Keskin + 100 мл. вода
  • 2 ленени яйца (2с.л. натрошено ленено семе Dr. Keskin + 4 с.л. вода)
  • 200 гр. брашно (пълнозърнест лимец)
  • 100 мл. вода
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • щипка хималайска сол Dr. Keskin
  • белен слънчоглед Dr. Keskin

Вариант 3 – с брашно от просо и елда:

  • 30 гр. чиа Dr. Keskin + 100 мл. вода
  • 2 ленени яйца (2с.л. натрошено ленено семе Dr. Keskin + 4 с.л. вода)
  • 100 гр. брашно от просо Dr. Keskin
  • 100 гр. брашно от елда Dr. Keskin
  • 100 мл. вода
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • щипка хималайска сол Dr. Keskin
Веган хлебчета с пълнозърнест лимец и слънчоглед “Д-р Кескин”

Приготвяне:

Смесваме чиа семената, натрошеното ленено семе и водата и оставяме за около 10 мин. да набъбнат.

Прибавяме брашното, бакпулвера, солта и останалата вода и разбъркваме добре.

Изсипваме във форма за кекс (продълговата), покрита с хартия за печене.

Разпределяме сместа равномерно и поставяме в загрята фурна.

Печем на 170 градуса за около 25-30 мин.

Поднасяме хлебчетата с веган гъбени деликатеси  “Wild woods”, шарена сол, маслини или любима разядка.

Веган хлебчета с брашно от просо и елда “Д-р Кескин”

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук Д-р Кескин магазин

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук Tanya’s Craft