Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
За жълтия блат:
- 2 ч.ч. брашно от лимец /спелта
- 4-5 с.л. палмова захар/ еритритол Dr. Keskin
- 1-2 с.л. куркума
- 1 нарязан на малки парчета банан
- 1-1/2 ч.ч. ядково/ соево мляко
- 1 бакпулвер
За зеления блат:
- 2 ч.ч. брашно от лимец /спелта
- 4-5 с.л. палмова захар/ еритритол Dr. Keskin
- 100 гр. попарен спанак (може и замразен)
- 2-3 с.л. сладко от сливи с фруктоза Dr. Keskin (по желание)
- 1-1/2 ч.ч. ядково/ соево мляко
- 1 бакпулвер
Приготвяне на блатовете:
- Смесваме съставките и разбиваме добре.
- Накрая добавяме бананите и изсипваме в тавичка за печене.
- Сладкото от сливи за зеления блат добавяме на няколко места с лъжичка, след като сме изсипали сместа в тавата.
Блатовете печем на 170 грауса до суха клечка.
За крема:
- 1 кен кокосово мляко
- 3 с.л. кокосови стърготини
- Ксилитол / еритритол Dr. Keskin на вкус
- Сокът от 1/2 лимон
Приготвяне на крема:
Смесваме продуктите и разбъркнаме добре с бъркалка.
Можем да оставим за 10-15 минути във фризера, за да стегне по-бързо.
Сглобяване:
- Изравняваме жълтия блат и намазваме с половината крем.
- Изравняваме зеления блат, поставяме върху намазания жълт блат.
Намазваме с остатъка от крема, като разпределяме и отстрани на тортата.
Оставяме тортата в хладилника за няколко часа
- Нарязваме различни плодове за украсата и редим по желание.
- Разтваряме 1/2 пакетче желатин или 2-3 с.л. агар агар.
- Намазваме внимателно плодовете.
Връщаме в хладилника за кратко и сме готови за сервиране!
Да ви е сладко!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://www.tanyascrafts.com