fbpx

Веган торта “Плодова пита”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

За жълтия блат:

  • 2 ч.ч. брашно от лимец /спелта
  • 4-5 с.л. палмова захар/ еритритол Dr. Keskin
  • 1-2 с.л. куркума
  • 1 нарязан на малки парчета банан
  • 1-1/2 ч.ч. ядково/ соево мляко
  • 1 бакпулвер

За зеления блат:

  • 2 ч.ч. брашно от лимец /спелта
  • 4-5 с.л. палмова захар/ еритритол Dr. Keskin
  • 100 гр. попарен спанак (може и замразен)
  • 2-3 с.л. сладко от сливи с фруктоза Dr. Keskin (по желание)
  • 1-1/2 ч.ч. ядково/ соево мляко
  • 1 бакпулвер

Приготвяне на блатовете:

  • Смесваме съставките и разбиваме добре.
  • Накрая добавяме бананите и изсипваме в тавичка за печене.
  • Сладкото от сливи за зеления блат добавяме на няколко места с лъжичка, след като сме изсипали сместа в тавата.

 Блатовете печем на 170 грауса до суха клечка.

За крема:

  • 1 кен кокосово мляко
  • 3 с.л. кокосови стърготини
  • Ксилитол / еритритол Dr. Keskin на вкус
  • Сокът от 1/2 лимон

Приготвяне на крема:

Смесваме продуктите и разбъркнаме добре с бъркалка.

Можем да оставим за 10-15 минути във фризера, за да стегне по-бързо.

Сглобяване:

  1. Изравняваме жълтия блат и намазваме с половината крем.
  2. Изравняваме зеления блат, поставяме върху намазания жълт блат.

Намазваме с остатъка от крема, като разпределяме и отстрани на тортата.

Оставяме тортата в хладилника за няколко часа

  • Нарязваме различни плодове за украсата и редим по желание.
  • Разтваряме 1/2 пакетче желатин или 2-3 с.л. агар агар.
  • Намазваме внимателно плодовете.

Връщаме в хладилника за кратко и сме готови за сервиране!

Да ви е сладко!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://www.tanyascrafts.com

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.