Веган тарт с тиква

    BY DR. KESKIN 

 

                                                                                                                                                                               

    Трудност 3/5                                      105 минути                               4 порции                                 Веган                                     Без глутен  

 

Не просто десерт, а уют, затворен в хрупкава коричка!

Съставки за блата:

Съставки за пълнежа:

Начин на приготвяне:

За блата: Смиламе в блендер овесените ядки до получаване на брашно. Добавяме всички сухи съставки и маслата. Замесваме тесто, което увиваме във фолио и оставяме за 10-15 мин. в хладилника. Като стегне, разстиламе в набрашнена тава за пай. Покриваме с хартия за печене и затискаме с боб на зърна, за да се изпече добре, без да се надига. Печем 15 мин. на 190ᴼС.

За пълнежа: Смесваме всички съставки в купа и разбъркваме добре. Изсипваме върху изпечения и изстинал блат. Печем 50-55 мин. на 150ᴼС. Гарнираме със сурови ядки пекан.

Наслади се с приятели!

 

Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/