Продукти за блата:
- 100 гр. брашно от тиквени семки Dr. Keskin
- 50 гр. бадемово брашно Dr. Keskin
- 100 гр. безглутенови овесени ядки Dr. Keskin
- 50 гр. размекнато (на стайна температура) кокосово масло без аромат Dr. Keskin
- 50 гр. размекнато (на водна баня) какаово масло Dr. Keskin
- щипка фини хималайски солни кристали Dr. Keskin
Продукти за пълнежа:
- 2 ч.ч. сварена, отцедена и пасирана тиква
- 8 бр. обелени и пасирани, без костилка пресни фурми Dr. Keskin
- 40 гр. кафява захар Мусковадо Dr. Keskin
- 30 мл кокосова сметана Dr. Keskin
- 2 с.л. кокосово масло без аромат Dr. Keskin
- 2 с.л. микс от подправки – джинджифил, канела, индийско орехче и карамфил.
12 бр. ядки пекан за гарниране.
Приготвяне:
На блата: Смиламе в блендер овесените ядки до получаване на брашно. Добавяме всички сухи съставки и маслата. Замесваме тесто, което увиваме във фолио и оставяме за 10-15 мин. в хладилника. Като стегне, разстиламе в набрашнена тава за пай. Покриваме с хартия за печене и затискаме с боб на зърна, за да се изпече добре, без да се надига. Печем 15 мин, на 190ᴼС.
Пълнеж: Смесваме всички съставки в купа и разбъркваме добре.
Изсипваме върху изпечения и изстинал блат. Печем 50-55 мин на 150ᴼС.
Гарнираме със сурови ядки пекан.