fbpx

Веган тарт с тиква

Продукти за блата:

 

Продукти за пълнежа:

 

12 бр. ядки пекан за гарниране.

 

Приготвяне:

На блата: Смиламе в блендер овесените ядки до получаване на брашно. Добавяме всички сухи съставки и маслата. Замесваме тесто, което увиваме във фолио и оставяме за 10-15 мин. в хладилника. Като стегне, разстиламе в набрашнена тава за пай. Покриваме с хартия за печене и затискаме с боб на зърна, за да се изпече добре, без да се надига. Печем 15 мин, на 190ᴼС.

Пълнеж: Смесваме всички съставки в купа и разбъркваме добре.

Изсипваме върху изпечения и изстинал блат. Печем 50-55 мин на 150ᴼС.

Гарнираме със сурови ядки пекан.