fbpx

“Веган кюфтенца с доматен сос”

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

  • 1 ч.ч. ориз
  • 150 гр. гъби
  • 1 глава лук
  • 1 настърган морков
  • 2 шепи ситно накълцано зеле
  • праз
  • подправки по ваш вкус (сол, черен и червен пипер, чубрица, сминдух, джоджен)
  • вода

Приготвяне:

  1. Нарязваме зеленчуците и гъбите на ситно и ги задушаваме на котлона.
  2. Добавяме подправките. Разбъркваме.
  3. Добавяме ориза с необходимото количество вода и задушаваме отново до готовност на ориза.
  4. Оставяме сместа да изстине.
  5. Оформяме малки топчести кюфтенца, които редим в йенска тавичка или друг съд за печене.

 Печем във фурната за 10 минути на 170 градуса.

 През това време си приготвяме доматен сос (може да се използват домати от консерва).

Заливаме обилно кюфтенцата и връщаме обратно във фурната за още 10 мин. Ястието е готово за сервиране, когато сосът е леко запечен.

Приятно похапване!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://bit.ly/3gPQY4n

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.