fbpx

Веган безглутенови козуначета с портокалово сладко

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

  • 2 ч.ч. оризово брашно Dr. Keskin
  • 2-3 с.л. царевично нишесте
  • 5 с.л. кокосова захар/ ксилитол/ био кафява тръстикова Dr. Keskin
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода, изгасена в малко лимонов сок
  • 180 мл. соево мляко
  • 1 ч.л. куркума
  • 3 пълни с.л. кокосово масло Dr. Keskin  (1/3 ч.ч.)
  • Сушени плодове Dr. Keskin
  • 1с.л. портокалово сладко

Приготвяне:

  1. Смесваме сухите съставки.
  2. Гасим содата в лимоновия сок.
  3. Добавяме мокрите съставки и изгасената сода.
  4. Разбъркваме добре, след което добавяме сладкото от портокал и сушените плодове.

Разпределяме сместа в подходящи формички и печем на 170 градуса за 30-40 минути. Проверяваме с клечка за зъби дали козуначетата са изпечени.

Приятно похапване!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://www.tanyascrafts.com

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.