fbpx

„Бърз веган безглутенов тиквеник без кори“

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки:

  • около 500 гр. настъргана тиква
  • 2 ленени яйца (2 с.л. натрошен лен Dr. Keskin + 4 с.л. вода)
  • 2 с.л. бадемово брашно Dr. Keskin
  • 2 с.л. кокосово брашно Dr. Keskin
  • 2 с.л. люспи от елда Dr. Keskin
  • шепа орехови ядки Dr. Keskin – начупени
  • 1/2 ч.л. канела
  • 4 с.л. палмова захар (може да ползвате и друга)
  • 1 – 2 с.л. кокосово масло Dr. Keskin
  • 1/2 ч.ч. ядково мляко
  • 1 бакпулвер.

Приготвяне:

  1. Приготвяме ленените яйца и оставяме сместа да престои около 10 минути.
  2. Настъргваме тиквата на едро ренде.
  3. Смесваме тиквата със сухите съставки и разбъркваме.
  4. Добавяме мокрите съставки и ленените яйца.

Сместа изсипваме в подходяща форма за печене и разпределяме равномерно на дебел пласт.

Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 мин.

Оставяме да изстине добре и сервираме, поръсен с малко „Инулин Dr. Keskin „

След като изстине можете да оставите в хладилник за час.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉  https://bit.ly/3gPQY4n