fbpx

Брауни от тиквичка (веган)

Сътворено от Tanya’s crafts.

С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.

Съставки

  • 2 средно големи тиквички (тъмно зелени)
  • 2 ленени яйца (2 с.л. натрушен лен + 6 с.л вода) или вместо 2 ленени яйца може да използвате 1 намачкан банан.
  • 1 ½ чаша брашно (спелта, лимец) или брашно без глутен (оризово)
  • ⅔ чаша (60 g) неподсладено какао
  • 1 бакпулвер
  • щипка сол
  • 3-4 с.л. еритритол
  • 3-4 с.л. кокосово масло
  • ⅓ чаша соево мляко или друго по избор
  • ванилия по желание
  • шоколадов чипс или друг нарязан шоколад за поръсвани

Приготвяне

  1. Сложете хартия за печене на дъното на правоъгълна тавичка (може да изпечете и под формата на мъфини).
  2. Настържете тиквичките и оставете настрана.
  3. В голяма купа разбийте брашното, какаото на прах, бакпулвера, солта и захарта.
  4. Добавете маслото, млякото, ванилията, ленените яйца и настърганите тиквички и разбъркайте всичко, докато се смеси (не прекалявайте с разбъркването, за да не стане сбито).
  5. Изсипете тестото в тавичката или формичките и загладете.
  6. Поръсете с шоколадов чипс или нарязан шоколад.

Печем на 180 градуса с вентилатор за 35 мин.

Колкото по-дълго печем сладкиша, толкова по-сух ще стане.

Оставяме браунито да се охлади за 15 минути. След това го изваждаме от тавичката и го оставяме да се охлади напълно (върху решетка).

Съхранение: Браунито може да се съхранява в хладилник за около 5 дни или да се замразява за по-дълго съхранение. Внимателно затоплете за няколко секунди, за да омекне отново.

Приятен апетит!

Още свежи и полезни продукти – открийте тук
 https://keskin.bg/shop/

Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук 

https://bit.ly/3gPQY4n

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.