Сътворено от Tanya’s crafts.
С подкрепата на Д-р Кескин – Добрият домакин.
Съставки
- 2 средно големи тиквички (тъмно зелени)
- 2 ленени яйца (2 с.л. натрушен лен + 6 с.л вода) или вместо 2 ленени яйца може да използвате 1 намачкан банан.
- 1 ½ чаша брашно (спелта, лимец) или брашно без глутен (оризово)
- ⅔ чаша (60 g) неподсладено какао
- 1 бакпулвер
- щипка сол
- 3-4 с.л. еритритол
- 3-4 с.л. кокосово масло
- ⅓ чаша соево мляко или друго по избор
- ванилия по желание
- шоколадов чипс или друг нарязан шоколад за поръсвани
Приготвяне
- Сложете хартия за печене на дъното на правоъгълна тавичка (може да изпечете и под формата на мъфини).
- Настържете тиквичките и оставете настрана.
- В голяма купа разбийте брашното, какаото на прах, бакпулвера, солта и захарта.
- Добавете маслото, млякото, ванилията, ленените яйца и настърганите тиквички и разбъркайте всичко, докато се смеси (не прекалявайте с разбъркването, за да не стане сбито).
- Изсипете тестото в тавичката или формичките и загладете.
- Поръсете с шоколадов чипс или нарязан шоколад.
Печем на 180 градуса с вентилатор за 35 мин.
Колкото по-дълго печем сладкиша, толкова по-сух ще стане.
Оставяме браунито да се охлади за 15 минути. След това го изваждаме от тавичката и го оставяме да се охлади напълно (върху решетка).
Съхранение: Браунито може да се съхранява в хладилник за около 5 дни или да се замразява за по-дълго съхранение. Внимателно затоплете за няколко секунди, за да омекне отново.
Приятен апетит!
Още свежи и полезни продукти – открийте тук
👉👉👉 https://keskin.bg/shop/
Още вкусни и здравословни рецепти – открийте тук
👉👉👉 https://www.tanyascrafts.com