fbpx

Бонбони “Пчела”

Кескин.бг

Изпитвали ли сте удоволствието да ви дойдат гости, Вие да почерпите с нещо домашно приготвено, а после всички да поискат рецептата? Е, пред Вас е точно такава неустоимо вкусна и здравословна кулинарна изненада, с която ще оберете овациите…
Тези бонбони комбинират в себе си изключително полезните за храносмилането сини сливи, подхранващите нервната система орехи и безценния сусам. “Черешката на тортата” е пчелния прашец, който е естествен антибиотик, щит за имунната система и еликсир за младост.

Необходими продукти:
1 ч.ч. меки сушени сливи без костилка
1/4 ч.ч. орехи
2 с.л. ленено семе
1 с.л. сусамов тахан
2 с.л. сусам
1 с.л. кокосово масло
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
пчелен прашец за овалване

Начин на приготвяне:
В тази рецепта всички съставки се пасират в кухненски робот. Ако прецените, че сливите не са достатъчно меки, можете да ги накиснете за малко в топла вода преди пасиране. От гладката смес прогответе дълги цилиндрични бонбончета. Оваляйте ги в пчелен прашец. Съхранявайте в хладилник, докато дойде време за сервиране.
Добър апетит!

Print Friendly, PDF & Email
Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да научите повече от нашата страница за поверителност.