BY DR. KESKIN
Трудност 2/5 40 минути 4 порции Веган Без глутен
Малко хрупкаво щастие с орехов привкус!
Съставки:
- 200 гр. брашно от орехови ядки Dr. Keskin
- 125 мл вода от консерва от нахут (аквафаба)
- 60 гр. кокосова захар Dr. Keskin
- 60 гр. кокосово брашно Dr. Keskin
- щипка фини хималайски солни кристали Dr. Keskin
- 1/2 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
Смиламе в блендер кокосовата захар за 3-4 минути. Добавяме ореховото брашно и ванилията. Разбиваме с миксер аквафабата със солта до получаване на твърд сняг. Изсипваме ореховото брашно със захарта и разбъркваме внимателно с шпатула. Накрая добавяме и кокосовото брашно. Разбъркваме леко.
Оформяме ореховките с лъжица върху тава, покрита с хартия за печене. Печем в загрята фурна около 20 мин, на 170ᴼС.
Занеси на мама!
Още свежи и полезни продукти – открий тук:
https://keskin.bg/shop/